Κύριο άρθρο

Μάνη -Τουρισμός, αξία τιμή και επιχειρηματίες

Είναι βέβαιο πλέον πως η Μάνη είναι τόπος προορισμού. Το άκρον της Ελλάδας, πέτρινη μαγνητική ακίς μέσα στη Μεσόγειο. Όποιοι έρχονται να την επισκεφτούν την έχουν επιλέξει για αυτό που είναι. Είναι ένας τόπος των προηγούμενων αιώνων.

 Τράπεζα Ελλάδος: Οι Έλληνες έκοψαν και τα τρόφιμα •

 Η «σκληρή» πραγματικότητα που ζουν χιλιάδες Έλληνες πολίτες, τα χρόνια της κρίσης, αποτυπώνεται διαρκώς στις έρευνες που διεξάγονται.

 Ως πότε ο Ανδριάντας του Πέτρου Μαυρομιχάλη θα απουσιάζει από τον Πειραιά;

 Που είναι οι Μανιάτες και οι Μανιάτισσες Δημοτικοί Σύμβουλοι; Σύμφωνα  με πληροφορίες μας ο Δήμαρχος δεν φέρνει αντιρρήσεις στο να τοποθετηθεί ο Ανδριάντας σε κεντρικό σημείο.

'Οποιος μετατρέπει την Κοινωνική Ασφάλιση σε μηχανισμό αναδιανομής, την αποδομεί

 Αικ. Ζαφείρη-Καμπίτση Επίτ. Γεν. Διευθυντού ΟΑΕΕ-ΤΑΕ τέως Προέδρου Δ.Σ. Τ.Α.Π.-Ο.Τ.Ε. Ο Νέος Ασφαλιστικός νόμος ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ (Ε.Φ.Κ.Α) 1. Νόμος 4387/16 (Νόμος Κατρούγκαλου)

Η Τέχνη της Προπαγάνδας και η χειραγώγηση του πολίτη

Του Ι. Σ. ΛαζαράκουΑς αρχίσουμε με τον ορισμό τι είναι Π ρ ο π α γ ά ν δ α. Τον όρο «Προπαγάνδα» τον ακούμε και τον χρησιμοποιούμε. Γνωρίζουμε όμως εμπεριστατωμένα τι σημαίνει; Πιστεύω πως όχι, αλλά ίσως γνωρίζουμε το κάτι τις...

Η Μάχη της Βέργας, η Τρόικα και το ΔΝΤ

Το ιστορικό τοιχίο - Η Βέργα του Αλμυρού.     Να αποκατασταθεί η δόξα και η ουσία της Μάχης της Βέργας     Εγώ είμ' η Βέργα τ' Αλμυρού κι ό,τι με εύρη το μπορού...    

Σπήλαια Διρού το καλοκαίρι: Η Μάνη έχανε 600 επισκέπτες την ημέρα

ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ: Aδράνεια, ανικανότητα ίσως και σκοπιμότητα Προκύπτουν πολλά ερωτήματα για το τι συνέβη τούτο το καλοκαίρι στα Σπήλαια Διρού κυρίως όμως κρίνοντας από τα αποτελέσματα: • Σπήλαιο Βλυχάδας

Η Άγρια Δύση ωχριά μπροστά στο Κουκούρι

Καλλιόπη ΘεοδωράκουΚαθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών

Πως θα ζωντανέψουν οι παραδοσιακοί οικισμοί της Μάνης

Η Μάνη έχει χαρακτηριστεί ως ένα φυσικό ανοιχτό μουσείο της Ευρώπης. Έχει 96 παραδοσιακούς οικισμούς από τους 118 της Πελοποννήσου. Το πρόβλημα που τίθεται είναι πως θα διατηρηθούν οι παραδοσιακοί οικισμοί, να μην πέσουν και γίνουν σωροί από πέτρες.

Μάνη: Να χαρακτηριστεί όλη η περιοχή προστατευόμενη

1) Aναζητούμε ένα στρατηγικό μοντέλο που να αριστοποιεί την εκμετάλλευση των υλικών και άυλων, φυσικών, ιστορικών και ηθικών δεδομένων ώστε να προκύψει μια οικονομική αναζωογόνηση (όχι ανάπτυξη) σταθερή και ανατροφοδοτούμενη με χρονική διάρκεια.

Η εικόνα της ερήμωσης  στη Βάθεια

Η εικόνα της ερήμωσης στη Βάθεια

«Το γιατρικό για το κτήνος που κρύβουμε μέσα μας είναι η παιδεία»

Του Ιατρού κ. Βασιλείου Πατρικάκου Παιδιά της Ελλάδος παιδιά σε εσάς θα απευθυνθώ από καρδιάς.

ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ

Πληροφορηθήκαμε ότι το Υπουργείο Οικονομικών περιλαμβάνει διάταξη με την οποία το Δημόσιο αποδέχεται δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δίδουν αναδρομική αύξηση  100.000 ευρώ, σε συνταξιούχους Βουλευτές.

Ο ρόλος του Ανοικτού Θεάτρου Μάνης στο Καμπινάρι και η σύνδεση του με το θέατρο Γυθείου.

Όποιος επισκέπτεται το Ανοικτό Θέατρο Μάνης στο Καμπινάρι της Πλάτσας, εντυπωσιάζεται απο το χώρο και τη μαγεία του τοπίου. 

Η αποτυχία του μοντέλου διαχείρισης των Σπηλαίων Διρού.

Ο λόγος για την πτωτική  πορεία των Σπηλαίων  Διρού και τι πέτυχε τόσα χρόνια το δημόσιο μοντέλο διαχείρισης, εκμετάλλευσης  (sic) και προβολής τους. Αποδείχτηκε πλέον περίτρανα πως η λειτουργία κάθε δημόσιας επιχείρησης, είναι προβληματική.

ΑΝΤΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΕΠΑΙΤΕΣ

Η χώρα μας ταλαιπωρείται επί 5,5 χρόνια και ποιος ξέρεις πόσα ακόμη με τους δανειστές, οι οποίοι θέτουν «προαπαιτούμενα» για να μας δανείσουν χρήματα για την επιβίωση της χώρας μας.

Το μέτωπο των συντάξεων

Είναι προτιμότερο να υπάρξει συγχώνευση κύριας και επικουρικής σύνταξης και να διασφαλιστεί το εισόδημα των συνταξιούχων από το να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, δηλώνει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο

Νομοσχέδιο μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα μεγάλο βοσκότοπο

Νομοσχέδιο έχει κατατεθεί στις 12/11 στη Βουλή που απ' ότι φαίνεται μετατρέπει όλη την Ελλάδα σε ένα απέραντο βοσκότοπο.

Οι αναπόφευκτες συνέπειες από την επίθεση για όλη την Ευρώπη.

 Το χθεσινό χτύπημα στη Γαλλία το οποίο θα μπορούσε να παραλληλιστεί με την 11η Σεπτεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλάζει κυριολεκτικά την Ευρώπη.

Διάβασε και μάθε! - Αυτές είναι οι 10 τεχνικές για να σας ελέγχουν το μυαλό! -

Το κείμενο αποτελεί μέρος μιας συλλογής συνεντεύξεων του Ν. Τσόμσκι, όπου ο κορυφαίος διανοητής διαπιστώνει διεισδυτικές παρατηρήσεις για τους θεσμούς που διαμορφώνουν τη σκέψη του κοινού και οι οποίοι βρίσκονται στην υπηρεσία της ισχύος και του κέρδους.

Η αθλιότητα της γραφειοκρατίας στη χώρα μας

Είναι γεγονός, το έχουν πει πολλές φορές οικονομολόγοι εγχώριοι και του εξωτερικού ότι, για να μπορέσει να ορθοποδήσει οικονομικά η χώρα μας και να μειωθεί η ανεργία πρέπει να γίνουν επενδύσεις, ασφαλώς με κεφάλαια προερχόμενα από το εξωτερικό και από το εσωτε

Σπήλαια: Οδεύουμε σε Κοινοπραξία Δημοσίου - Ιδιώτη;

Του Ν. Καλαποθαράκου Σπήλαια Διρού: Βλυχάδα - Αλεπότρυπα Οδεύουμε σε Κοινοπραξία Δημοσίου - Ιδιώτη;

Σελίδες