Αθήνα: Στο καλό κ. Πρόεδρε (Goodbye Mr. President). Γιατί ήρθατε;

Αθήνα: Στο καλό κ. Πρόεδρε (Goodbye Mr. President). Γιατί ήρθατε;

του Ι. Σ. Λαζαράκου

Έφθασα με τη χάρη του Θεού και της ευλογημένης Επιστήμης Του, αφού βρίσκομαι σε σχάση με τη λεγόμενη τύχη, στα 65 μου χρόνια. Αξιώθηκα να ζήσω και τις τέσσερις επισκέψεις των Προέδρων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και πραγματικά πιστέψτε με δεν έχω τίποτα καλό να θυμάμαι, που κέρδισε η Ελλάδα και ο λαός της από τις τρεις παλαιότερες επισκέψεις των Πλανηταρχών. Ασφαλώς και δεν είμαι αντιαμερικανός, μη παρεξηγηθώ, απλά νομίζω τουλάχιστον πως βρίσκομαι σε σχέση με την ιστορική αλήθεια.

Τώρα γιατί μας επισκέφθηκε ο νυν και ο τέως (αφού η περίοδος είναι μεταβατική για τον κ. Ομπάμα); Ίσως κάποτε το μάθουμε... Κατά τον Γ. Φιλάρετο «Δυσερεύνητη η ιστορική αλήθεια». Βέβαια σε κάθε παρόμοιο γεγονός τα εγκώμια βρίσκονται σε σχέση με τους ηγέτες των κρατών, τα οποία δίνουν και παίρνουν. Δηλαδή, σου στέλνω κτπαρισόμηλο μου στέλνεις μανταρίνι... και δώστου μπίρι-μπίρι και οι δημοσιογράφοι τα υπερπροβάλουν για επαγγελματικούς λόγους. Αλλά ο Λουκιανός λέγει: «Μέγα τείχος χωρίζει την ιστορία από το εγκώμιον». Ας βρεθούμε όμως σε σχέση με το παρελθόν και το παρόν και σε σχάση με την κοντή μνήμη των Νεοελλήνων...

Παρελθόν: Το παρελθόν, δυστυχώς, για τους περισσότερους Νεοέλληνες δεν είναι μια δεύτερη καρδιά που κτυπά μέσα τους. Για το λόγο αυτό στους περισσότερους Νεοέλληνες το παρελθόν δεν αποτελεί την αφετηρία του μέλλοντος. Αυτό κυρίες και κύριοι είναι τραγικό για Ελλάδα και Έλληνες και πρέπει να αποσυρθεί τάχιστα. 

1959: Ήρθε ο Άικ Αϊζενχάουερ στην Αθήνα. Λίγα χρόνια πριν η Ιστορία κατέγραψε τα Γεγονότα της Κωνσταντινούπολης, όπου δεν έμεινε Ρωμιός για Ρωμιός. Για τα τουρκικά αυτά ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ μούγκα στη στρούγκα, από τον τότε Πλανητάρχη! Όμως μας μάζεψαν όλους τους μαθητές (εγώ του Δημοτικού) και μας παράταξαν στο δρόμο, αριστερά-δεξιά, και ζητωκραυγάζαμε φωνάζοντας ΑΪΚ- ΑΪΚ! Ας σοβαρευτώ και επειδή έχουν περάσει 57 χρόνια από τότε ας βοηθήσω τη μνήμη σας ώστε να αντιληφθούμε γιατί  μας έκανε την τιμή να μας επισκεφθεί ο Αϊζενχάουερ.

α) 1 Ιανουαρίου 1959: Ο Φιντέλ Κάστρο κύριος της Κούβας. Ο Μπατίστας έφυγε ο κομμουνισμός κυριάρχησε στο υπογάστριο των ΗΠΑ.

β) Είδηση 8 Ιανουαρίου 1959: Ο Σαρλ Ντε Γκώλ εγκαθίσταται στα Ηλύσια. Πρόεδρος της Γαλλίας.

γ) Είδηση 20 Ιανουαρίου 1959:  Έντονη παρασκηνιακή δραστηριότητα για την αναζήτηση ανεξαρτησιακής λύσης του Κυπριακού.

δ). Είδηση 26 Ιανουαρίου 1959: Ελλάδα. Λόγω της αυξανόμενης, κατά τους τελευταίου μήνες, ανεργίας και της υπερφορολόγησης που συμπιέζει το εισόδημα των λαϊκών τάξεων, ξέσπασαν στη χώρα διάφορες απεργίες (τροχιοδρομικών και άλλων).   

ε) Είδηση τέλη Απριλίου 1959: Ο Σπ. Μαρκεζίνης (Αρχηγός των Προοδευτικών) στη Μόσχα-Αντίδραση Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ο Μαρκεζίνης μετέφερε στην Αθήνα την απογοήτευση των Σοβιετικών για την ένταξη της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ.

στ) Είδηση 3 Ιουνίου 1959: Κρίση στις ελληνοσοβιετικές σχέσεις για την επίσκεψη Κρουτσώφ στην Αλβανία.

ζ) Είδηση 8 Ιουνίου 1959:  Ο Ντε Γκώλ σε ρήξη με το ΝΑΤΟ «Βαθιά ρήξη επήλθε στις γάλλο -αμερικανικές σχέσεις: Η γαλλική κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά την εγκατάσταση στο έδαφός της βάσεων εκτόξευσης πυραύλων...».

η) Είδηση 26 Αυγούστου 1959: Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντουάιτ Αϊζενχάουερ στη Βόνη (Δυτική Γερμανία) για μια μονοήμερη επίσκεψη να προἀγει την Αμερικανική πολιτική.

θ)  Είδηση 6 Σεπτεμβρίου 1959: Ο Ανδρέας Παπανδρέου επιστρέφει στην Ελλάδα. 

Τελειώνοντας λοιπόν, αξίζει να ερευνήσουμε το παρελθόν για να κατανοήσουμε γιατί ήρθε τώρα στην Ελλάδα ο κ. Ομπάμα. Ταπεινά πιστεύω ότι,  όπως το 1959 είχε κλονιστεί σοβαρά η Ατλαντική Συμμαχία, ο τότε Αϊζενχάουερ πέρασε από τη Βόνη, μετά την αιφνίδια παραίτηση του Καγκελάριου Αντενάουερ και αργότερα ήρθε και στην Ελλάδα. Αυτό προς τον Ντε Γκώλ, τη Σοβιετική Ένωση και άλλους ίσως να σήμαινε: «προσέχετε φουκαράδες μου γιατί το ΝΑΤΟ έχει πιστούς συμμάχους, σε σπουδαίες γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές θέσεις». Τώρα ο Ομπάμα, μετά την Αθήνα στο Βερολίνο. Σας λέει κάτι αυτό; Το μήνυμα τώρα είναι προς τον Πούτιν και τους Γερμανούς, αλλά και προς τον απρόβλεπτο και άφιλο Τούρκο Ερντογάν ή Νεοσουλτάνο. Ας μην ξεχνάμε πως το Κυπριακό είναι σε ζέουσα κατάσταση και η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης αναδύεται εφιαλτικά για την Ελλάδα. Παράλληλα ο Βούλγαρος ηγέτης, του Τουρκικού κόμματος, εγκατέλειψε τους Αμερικανούς και στράφηκε προς τους Ρώσους. Γι’ αυτά ήρθατε κ. Ομπάμα; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση που ποτέ δεν θα μου δώσετε. Εύχομαι ο Αμερικανικός λαός να ξεπεράσει το ΣΟΚ που του έχει προξενήσει η Νέα Τάξη Πραγμάτων και να μην αφανιστεί σε έναν καθοδηγούμενο εμφύλιο πόλεμο...Αμήν γένοιτο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.