Γιάννης Μώραλης: «Κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά γιατί υπάρχουν λάθη, ευθύνες και παραλείψεις»

Γιάννης Μώραλης: «Κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά γιατί υπάρχουν λάθη, ευθύνες και παραλείψεις»

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΟΝ Ρ/Σ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1»  σχετικά με την θαλάσσια ρύπανση απο το ναυάγιο στη Σαλαμίνα.

«Η ρύπανση στο παραλιακό μέτωπο είναι μια μεγάλη οικολογική ζημιά που  θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί»

 «Η ρύπανση στο παραλιακό μέτωπο είναι μια μεγάλη οικολογική ζημιά. Το βλέπουμε με γυμνό μάτι, το επιβεβαιώνουν και επιστήμονες. Η ζημιά είναι μεγάλη και θα μπορούσαν να είχαν προλάβει να μη συμβεί τουλάχιστον σε αυτή την έκταση. Αυτή είναι η εκτίμησή μου. Θεωρώ ότι αν ένα ναυάγιο γίνει ξημερώματα Κυριακής, δεν μπορεί Τρίτη και  Τετάρτη να φτάνει η πετρελαιοκηλίδα στον Πειραιά, στο Φάληρο, στον Άγιο Κοσμά, στη Γλυφάδα κλπ. Κάτι δεν έγινε σωστά και πρέπει να διερευνηθεί. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη ότι θα διερευνηθεί σωστά η υπόθεση και τότε θα βρεθούν όσοι έκαναν λάθη».

 «Υπάρχουν αντικειμενικές πολιτικές  ευθύνες για τη ρύπανση των θαλασσών»

 «Σε τέτοιες υποθέσεις πάντα υπάρχουν αντικειμενικές πολιτικές  ευθύνες. Κι εγώ έχω ευθύνη όταν συμβεί κάτι στον Δήμο Πειραιά. Δε νομίζω ότι το αγνοούν αυτό οι Υπουργοί. Ο Υπουργός δεν ήταν στην Ελλάδα την  ώρα του ναυαγίου, έτυχε να έχει  ένα ταξίδι. Αλλά όταν βγαίνει δημόσια και δηλώνει την Κυριακή ότι έχει περιοριστεί στη Σαλαμίνα το πρόβλημα και δεν θα έχουμε κάτι περεταίρω ή τον έχουν πληροφορήσει λάθος, οπότε πρέπει να «πάρει κεφάλια»  ή αναλαμβάνει ο ίδιος την πολιτική ευθύνη».

  «Να μην πλησιάζουν οι πολίτες τη θάλασσα και τις ακτές»

 «Κανείς να μην πλησιάζει τη θάλασσα και κανείς να μην πηγαίνει έστω και εθελοντικά με «καλή καρδιά» να βοηθήσει, διότι αυτά είναι βιοαπόβλητα, θέλουν ειδική διαχείριση και στην περισυλλογή και στην τοποθέτηση και πως θα τα μεταφέρουν μετά.  Παρακαλώ όλο τον κόσμο να μην πλησιάζει τους χώρους αυτούς εάν πρώτα δεν είναι  σε επαφή με τις εταιρείες που  βρίσκονται στο χώρο για να καθαρίσουν».

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.