Μάνη -Τουρισμός, αξία, τιμή και επιχειρηματίες

Μάνη -Τουρισμός, αξία τιμή και επιχειρηματίες

Είναι βέβαιο πλέον πως η Μάνη είναι τόπος προορισμού. Το άκρον της Ελλάδας, πέτρινη μαγνητική ακίς μέσα στη Μεσόγειο.

Όποιοι έρχονται να την επισκεφτούν την έχουν επιλέξει για αυτό που είναι.

Είναι ένας τόπος των προηγούμενων αιώνων.

Η αρχιτεκτονική της, η πολεοδομία της, οι καθαρές θάλασσες, το άγριο φυσικό τοπίο, τα βουνά και οι βράχοι, οι μικρόσωμες ελιές της. Είναι περιοχή μιας άλλης εποχής. Αυτός ο πρωτογενής πλούτος έχει αξία και τιμή. Αυτή η ποιότητα πρέπει να προσιδιάζεται με αντίστοιχη υψηλή τιμή και ποιότητα προσφερόμενων  μέσων (πρωινό, οίκημα, επίπλωση) και υπηρεσιών κλπ. γι’ αυτό δεν κρίνουμε την τιμή, την ορίζει ο επιχειρηματίας.

Οι έξυπνοι και ικανοί ευσυνείδητοι επαγγελματίες πρέπει να τα συνδυάζουν. Η καλύτερη διαφήμιση είναι η ζωντανή διαφήμιση από στόμα σε στόμα.

Η Μάνη χρειάζεται προσοχή, την υψηλή ποιότητα του τόπου που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας και πατεράδες μας, να μην την υποβαθμίσουμε και την κάνουμε μιας χρήσης, της αρπαχτής.

Δεν γνωρίζω αν όλοι οι επαγγελματίες έχουν συνείδηση του σημαινόμενου της Μάνης και προσφέρουν τα  αντίστοιχα μέσα και υπηρεσίες.

Η Μάνη προβλέπεται να έχει αυξημένη επισκεψιμότητα και μάλιστα υψηλής ποιότητας τουριστικό προιόν 

Το ζητούμενο είναι πως χρειάζεται να έχει επισκεψιμότητα σε όλες τις εποχές γιατί η Μάνη μπορεί να προσφέρει ποιοτικό  όλο το χρόνο, όχι μόνο το καλοκαίρι, Η δημιουργία ενός ελκυστικού πακέτου θα εξαρτηθεί από τους επαγγελματίες της Μάνης  να έχουν αριστοποιήσει τη σχέση τιμής και προσφερόμενων υπηρεσιών.

Προσοχή γιατί η Μάνη δεν είναι μιας χρήσης, έχει διηνεκή αξία και πρέπει να την προσέχουμε σαν κόρη οφθαλμού αλλά το πρόσωπό της έξωθεν, είναι οι επιχειρηματίες που είναι κυρίως εκείνοι που δείχνουν την εικόνα της ποιότητας και των ανθρώπων της.

Οικισμοί φρούρια, 96 παραδοσιακοί οικισμοί από τους 118 όλης της Πελοποννήσου και τους 800 πολεμόπυργπυς, το άγριο ανάγλυφο το μεταξύ των πρώτων λιμναίων σπυλαίων του κόσμου,

η Βλυδχαδα του Διρού, το μουσείο της Αλεπότρυπας που εκεί έζησαν Νεολιθικοί άνθρωποι το 5300 π.χ.Η πύλη του Άδη στο Ταίναρο.

 

Θα περπατήσεις στα πλακόστρωτα της Αρεόπολης, της παλιάς Καρδαμύλης και όλων των οικισμών, θα ακούσετε τις ντουφεκιές πίσω από τους πολεμόπυργους με τη μοναδική αρχιτεκτονική τους.

Θα απολαύσεις την άγρια φύση, το ηλιοβασίλεμα, το φως, το έναστρο ουρανό , η Μάνη εμπνέει, αναβιώνει το πολιτιστικό υποσυνείδητο του ανθρώπου.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.