Οι αναπόφευκτες συνέπειες από την επίθεση για όλη την Ευρώπη.

Οι αναπόφευκτες συνέπειες από την επίθεση για όλη την Ευρώπη.

 Το χθεσινό χτύπημα στη Γαλλία το οποίο θα μπορούσε να παραλληλιστεί με την 11η Σεπτεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλάζει κυριολεκτικά την Ευρώπη. Οι τρομοκράτες είτε μπήκαν στη Γαλλία μέσω των μεταναστευτικών ροών είτε ζούσαν ήδη εκεί δεδομένου ότι η Γαλλία διαθέτει μεγάλη μουσουλμανική κοινότητα επειδή υπήρξε αποικιοκρατική δύναμη, είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν χωρίς μία ενιαία στάση της παγκόσμιας κοινότητας. Ενδεχομένως να βγήκε κάτι καλό από την αποτρόπαια επίθεση δηλαδή η ευρωπαΐκή κοινότητα να αποφασίσει να αντιμετωπίσει την απειλή. 

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι η Ευρώπη κάνει μία συντηρητική στροφή και πραγματικά αποφασίζει να υψώσει φράχτες στα σύνορα της.

Αυτή η επίθεση μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες και για τους μετανάστες δεδομένου ότι ο κάθε ευρωπαίος πολίτης μπορεί να βλέπει μετανάστη και να τον θεωρεί δυνάμει τρομοκράτη.

Το πρόβλημα φαίνεται να εντοπίζεται στη Συρία όπου ενδεχομένως οι Ηνωμένες Πολιτείες να ετοιμάζουν χερσαία απόβαση μαζί με τις συμμαχικές δυνάμεις , απόβαση βέβαια η οποία πρέπει να γίνει ψύχραιμα και όχι κάτω από την πίεση της στιγμής .

Μια άλλη εκδοχή των στρατηγικών αναλυτών είναι ότι ίσως θα έπρεπε ενδεχομένως να επέμβουν οι περιφερειακές δυνάμεις π.χ η Τουρκία και το Ιράν συνεπικουρούμενες από την διεθνή κοινότητα.

Σημαντικός βέβαια θα είναι και ο ρόλος του Βλαντιμίρ Πούτιν δεδομένου ότι η Ρωσία ήδη δέχεται απειλές από το ισλαμικό κράτος.

Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό αλλάζει και η στάση της Ελλάδος υποχρεωτικά αφού είναι βέβαιο ότι θα συμμετάσχει στην εννιαία θωράκιση της Ευρώπης από την τρομοκρατία. Το στοίχημα σ' αυτή την περίπτωση Θα είναι να μη θυσιαστεί η δημοκρατία στην Ευρώπη στο όνομα των αναγκαίων πια μέτρων ασφαλείας.

Τμήμα ειδήσεων manivoice.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.