Ο «Ιδεογράφος» και οι δικοί μας « bloggers - Μπλόκερς »

Ο «Ιδεογράφος» και οι δικοί μας « bloggers - Μπλόκερς »

Ένας νέος πολιτισμός έχει ήδη απλωθεί πάνω στον πλανήτη μας. Οι δυνάμεις του νέου συγκρούονται με τις εδραιωμένες του παλαιού. Για καλύτερη κατανόηση θα θυμήσουμε τι είπαν τρία ιστορικά πρόσωπα. Μάο Τσε Τουνγκ: «Η δύναμη βγαίνει απ’ την κάνη ενός όπλου». Ξενοφών: «Ούτε το χρυσάφι είναι χρήμα όταν ο κάτοχός του δεν ξέρει να το χρησιμοποιεί». Φράνσις Μπέϊκον: «Η ίδια η γνώση είναι δύναμη».

Οι εξουσίες των όπλων και του χρήματος, εδώ και είκοσι χρόνια, υποχωρούν συνεχώς μπροστά στη νέα δύναμη της νέας τεχνολογίας, της Πληροφορικής. Παλιά η γνώση για να υπερισχύσει έπρεπε να συμμαχήσει με τη βία ή το χρήμα, σήμερα όμως τα πράγματα αλλάζουν και τείνει η γνώση της πληροφορικής να τα καθυποτάξει. Δηλαδή οι τρεις πηγές δύναμης Βία, Χρήμα και Γνώση γίνονται μία, Γνώση!Πληροφόρηση και επικοινωνία, ήταν αρκετά για να αναδείξουν τον Μακρόν Πρόεδρο της Γαλλίας, από το «πουθενά».

O αγγλικός όρος blog προέρχεται από το weblog το οποίο έχει μεταφραστεί στα ελληνικά ως ιστολόγιο. Το weblog είναι επινόηση του Jorn Barger από τον Δεκέμβριο του 1997. Αυτοί που γράφουν και έχουν μπλοκ λέγονται «bloggers-Μπλόκερς». Είναι πολύ εύκολο να φτιάξει κάποιος που έχει τη γνώση blog, αυτό σημαίνει δύναμη.

Το ζεύγος Γιάννης, από περιοχή της Σπάρτης,  και Έλενα, από τον Κούνο, μαζί με το Ρόδιο φίλο τους Μιχάλη έχουν φτιάξει το πολύ αξιόλογο blog Ιδεογράφος. Αξίζει να το επισκεφθείτε. 

Του Ιωάννη Σπ.Λαζαράκου

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.