Ο ρόλος του Ανοικτού Θεάτρου Μάνης στο Καμπινάρι και η σύνδεση του με το θέατρο Γυθείου.

Ο ρόλος του Ανοικτού Θεάτρου Μάνης στο Καμπινάρι και η σύνδεση του με το θέατρο Γυθείου.

Όποιος επισκέπτεται το Ανοικτό Θέατρο Μάνης στο Καμπινάρι της Πλάτσας, εντυπωσιάζεται απο το χώρο και τη μαγεία του τοπίου. 

Επειδή σταθερή μας θέση είναι ότι μέσα από τον πολιτισμό, μπορεί να υπάρξει και ανάπτυξη επιχειρούμε να παρουσιάσουμε μερικές θέσεις για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το εν λόγω θέατρο στην ανάπτυξη της περιοχής.

Κατ΄ αρχήν το Ανοικτό Θέατρο Μάνης είναι ένα σύγχρονο μνημείο με δυνατότητες να γίνει τοπόσημο της περιοχής.

Ο αρχιτέκτονας και μελετητής του Θεάτρου κ. Μάνος Περράκης, έκανε την μελέτη του έργου με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Ο χώρος, εκτός από Θέατρο, μπορεί να είναι και ένας χώρος γενικότερης θέασης και ακρόασης, επιμηκύνοντας τη διάρκεια της πολιτιστικής ζωής στη Μάνη.

Ακριβώς επειδή το Ανοικτό Θέατρο Μάνης είναι ένα Θέατρο πολύ υψηλής αισθητικής, πρέπει αποκτήσει και η χρήση του, στο μέλλον μια αντίστοιχη αισθητική της κατασκευής.

Ο κ. Πέτρος Θέμελης – αρχαιολόγος, έχει στα εγκαίνια θέσει εαυτόν στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής, με σκοπό να μεταδώσει τη σημαντική και πολύχρονη εμπειρία του από το Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Θυμίζουμε παλαιότερη πρόταση του πρώην Δημάρχου Δυτικής Μάνης κ. Δημητρίου Γιαννημάρα για τη σύνδεση των δυο θεάτρων (Νέου Ανοικτού Θεάτρου Μάνης και Αρχαίου Θεάτρου Γυθείου) και την ονομασία τους σε Σύγχρονο και Αρχαίο Θέατρο Μάνης.

Αυτό θα αποτελούσε κορυφαίο συμβολισμό για όλη τη Μάνη δεδομένης της ύπαρξης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για το έργο: Ανασκαφική έρευνα, τοπογραφική και αρχιτεκτονική αποτύπωση και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Γυθείου.(περισσότερα εδώ)

 

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.