ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για να απαλλαγεί η χώρα από περιττά κόστη .

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ  για να απαλαγεί η χώρα από περιττά έξοδα.

    Eπικειμένης της καταθέσεως προτάσεων για την έξοδο της Ελλάδος από την οικονομική κρίση, θα θέλαμε σαν έλληνες  πολίτες ,που υπηρετούμε τον χώρο της ενημέρωσης για πολλά χρόνια  ,να καταθέσουμε μερικές  προτάσεις σαν ισοδύναμα - «ανταλλάγματα» για την δανειοδότηση αύριο της χώρας με  πλέον τα 50 δις.ευρώ, ήτοι :

α.  Να συμπεριληφθεί το ετήσιο «ισοδύναμο», που θα επιτευχθεί , αν με νόμο  που θα κατατεθεί άμεσα στην Βουλή (…για δημοσιονομικούς αλλά κυρίως για ηθικούς λόγους)  δεν θα λαμβάνει από 1 Σεπ.2015 κανείς μισθοδοτούμενος από τον δημόσιο «κορβανά» συνολικά μισθούς ή συντάξεις πάνω από 6.000 ευρώ το μήνα ή μέχρι 4.000 ευρώ ανάλογα με την θέση και τα προσόντα του. 

Αλλωστε οι «θεσμοί» ζητούν μείωση υψηλών μισθών –συντάξεων ,αλλά η εκάστοτε ελληνική Κυβέρνηση «σφυρίζει κλέφτικα» για ευνόητους λόγους.

Από αυτό το μέτρο δεν θα πρέπει εξαιρεθούν ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που «συναγωνίζεται» σε απολαβές τον Πρόεδρο των ΗΠΑ: 

Ο Δκτής της Τράπεζας Ελλάδος, οι ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί, τα ΔΣ των Τραπεζών, οι Πρόεδροι ανεξάρτητων Αρχών, Δκτές ΔΕΚΟ, ΕΛΠΕ ,Υπουργοί κλπ. 

Διότι  διερωτάται κανείς «με ποία καρδιά» δέχονται, να αμείβονται σήμερον με παχυλούς μισθούς ,όταν ο έλληνας πολίτης αγωνίζεται για να επιβιώσει η οικογένειά του και ο άνεργος και πολυταλαντούχος νέος επιστήμων φεύγει για το εξωτερικό για  να ανεύρει εργασία; 

Ως γνωστόν οι «θεσμοί» για ευνόητους λόγους δεν  αναφέρουν τους έλληνες υψηλόμισθους λεπτομερώς στις απαιτήσεις τους, καθότι και αυτοί είναι  «υψηλόμισθοι» ,αφού αξίζει να επισημανθεί ότι η Πρόεδρος του ΔΝΤ  κυρία Λαγκάρντ ,διαβάσαμε ,ότι  παίρνει ετησίως μισθό 650.000 δολάρια και έξοδα παραστάσεως 80.000 δολάρια ,με δωρεάν τα ταξίδια, την διαμονή σε ξενοδοχεία κλπ.κλπ. 

Ειδικά τούτο το μέτρο το προτείνουμε ,διότι όπως υποστηρίζεται    η Ελλάδα είναι  μια από τις χώρες της ΕΕ που έχει υψηλή συνταξιοδοτική δαπάνη, η οποία  αντιστοιχεί στο 15 ή 17% του ΑΕΠ, την στιγμή που στην Γερμανία είναι στο 12% του ΑΕΠ της. 

Επομένως  αν η συνταξιοδοτική δαπάνη της Ελλάδος από το περίπου 16% του ΑΕΠ, κατέλθει στο ποσοστό 12% της Γερμανίας, τότε το Ελληνικό κράτος θα έχει ένα κέρδος της τάξεως των περίπου 7 δις ευρώ ετησίως (-4% επί 185 δισ. ευρω ΑΕΠ= 7,4 δισ. ευρώ).

Η υψηλή συνταξιοδοτική δαπάνη προφανώς συμβαίνει ,είτε διότι έχουμε αδικαιολόγητα μεγάλο αριθμό συνταξιούχων σε σχέση με τον πληθυσμό μας που οπωσδήποτε δεν μπορεί  να μειωθεί η σύνταξή τους, όπως καλώς υποστηρίζεται ,είτε όμως  διότι αρκετοί συνταξιούχοι λαμβάνουν αρκετά μεγάλες συντάξεις, αν θυμηθούμε το γεγονός ότι κάποιος υπέργηρος πολιτικός «κατηγορήθηκε», ότι λαμβάνει 4 συντάξεις!

β. Να συμπεριληφθεί  το ετήσιο «ισοδύναμο», που θα επιτευχθεί, αν  υποστεί μια μικρή φορολόγηση η  περιουσία της εκκλησίας για περιορισμένο χρονικό διάστημα (10-15 έτη) κατά 8-10%, από την οποία  εκτιμάται  ,ότι το κράτος μπορούσε  ,να καρπωθεί μέχρι 10 δισ. ευρώ ετησίως.

γ. Να συμπεριληφθεί  το ετήσιο «ισοδύναμο», που θα επιτευχθεί ,αν κλείσουν όλες οι χιλιάδες ΜΚΟ και εκ νέου  αξιολογηθούν και βέβαια αν γίνει επισταμένος έλεγχος στις δραστηριότητες ΟΛΩΝ των off shore Εταιριών, που υπολογίζεται ένα όφελος πλέον των 10  δις.ευρώ.

στ. Να συμπεριληφθεί το ισοδύναμο ,που θα επιτευχθεί, αν επισπευσθεί ο έλεγχος στις διάφορες λίστες τύπου Λαγκάρντ με ένα όφελος της τάξεως των 10 δις.ευρώ .

 ζ. Να συμπεριληφθεί  το ετήσιο «ισοδύναμο», που θα επιτευχθεί, από τον  λεπτομερή έλεγχο σε όσους έχουν λάβει τα περίπου 100 δισ. ευρώ «κόκκινα» δάνεια, που υπολογίζεται ένα όφελος πλέον των 10  δις.ευρώ.

 Βέβαια και πολλά άλλα «ισοδύναμα» θα μπορούσαν, να προταθούν Διότι πολλά «ισοδύναμα» μπορούν ,να επιτευχθούν μόνο όταν υπάρχει πολιτική βούληση και πολιτικό θάρρος για να καταπολεμηθεί οποιοδήποτε  «σάπιο» οικονομικό «κατεστημένο». Ιδωμεν.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.