Το παραμύθι του παππού

Το παραμύθι του παππού

του Ιωάννη Σπ. Λαζαράκου

Μια φορά κι ένα καιρό δημιουργήθηκε μια Πατρίδα.

Χίλιες φορές έγινε μεγάλη και άλλες τόσες μικρή. Πολλές φορές βρέθηκε σε σχέση με την απέραντη δόξα και πολλές φορές, δυστυχώς, βρέθηκε σε σχάση με αυτή. 

Αυτή η Πατρίδα, αγαπημένα μου εγγονάκια, γέννησε κι ανάθρεψε μεγάλους άνδρες και γυναίκες τεραστίων διαστάσεων, που έμειναν και παραμένουν ο βίος και η πολιτεία και οι λόγοι τους αθάνατα χαραγμένα σε ολάκερη την ανθρωπότητα. Αυτή η Πατρίδα γέννησε τους: Οδυσσέα, Όμηρο, Περίανδρο, Πυθαγόρα, Ιπποκράτη, Αισχύλο, Λεωνίδα, Σωκράτη, Αριστοτέλη, Σπαρτιάτισσες, Πλάτωνα, Ηράκλειτο, Μιλτιάδη, Θεμιστοκλή, Μέγα Αλέξανδρο, τον Μέγα Βασίλειο, τον Άγιο Δημήτριο, Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, Κολοκοτρώνη, Μαυρομιχάλη, Καραϊσκάκη, Κανάρη, Μπουμπουλίνες, Μακρυγιάννη  και χιλιάδες άλλους... Αυτή η Πατρίδα όμως παιδιά μου γέννησε κάποτε και τον Εφιάλτη και πάντα γεννά Εφιάλτες... 

Η Πατρίδα αυτή λέγεται Ελλάς και είναι η δική σας Πατρίδα! 

«Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί και μεις φωνάζαμε ζήτω και γεια, την πρώτη μέρα...». Εμείς ο χαζός λαός! Τότε μας είπαν Δεξιούς. Μετά, εάλω η Κύπρος εάλω, κ’ εμείς φωνάζαμε ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι του Έθνους! Τότε μας είπαν Δημοκράτες.

Μετά ο χαζός λαός φώναζε «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες!», Τότε μας είπαν Σοσιαλιστές, όταν ο υπαρκτός σοσιαλισμός εξαφανιζόταν σαν φασματική εικόνα από την οικουμένη.

 Μετά, επαληθεύθηκαν τα λεγόμενα του Τρικούπη, δηλαδή αν η Ελλάς απολέσει τα στηρίγματα Μικρά Ασία – Κύπρο – Σερβία, τότε θα βρεθεί σε σχέση με τον αφανισμό της και σε σχάση με την ύπαρξή της. Η Σερβία ισοπεδώθηκε από τους Συμμάχους μας! Τότε εμείς πίναμε φραπέ. Μετά, εγγονάκια μου σκοτώσανε τους αετούς μας: Τον Καραθανάση, τον Βλαχάκο και τον Γιαλοψό. Το Αιγαίο έγινε γκρίζες ζώνες! Τότε εμείς φωνάζαμε ζήτω οι Πράσινοι ή ζήτω οι Γαλάζιοι ή ζήτω οι Κόκκινοι. 

Η Μάγισσα γριά, χιλιάδων χρόνων, μεταμφιέστηκε σε Νέα Καλυψώ και πάγωσε τις καρδιές μας, ενώ το πνεύμα μας καταψύχθηκε. Αυτό πολλοί το είπανε Νέα Εποχή, κάποιοι άλλοι εκφυλισμό! Τότε εμείς... ο λαός αλληλοευχόμασταν «φιλάκια καλά να περάσετε».       

Εκείνη τη χρονική στιγμή  η συνταγματική πλάστιγγα της Δημοκρατικής Πολιτείας βαδίζει προς ανατροπή. Διότι κάποιοι διεθνείς παράγοντες, των μεγάλων οικονομικών μονοπωλίων, την έχουν ήδη λυγίσει ή προσπαθούν να τη λυγίσουν για να ζυγιάζει ζημιώνοντας το εθνικό και λαϊκό συμφέρον. Σύμμαχος τους οι επίορκοι και οι διαπλεκόμενοι, κοινώς λαμόγια, αλλά και ο λαός που χωρίς διάκριση λειτουργεί πολιτικά ως όχλος.

 Όταν οι Έλληνες θεσπίζαμε το Σύνταγμά μας, εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος και αποφασίζαμε ότι θεμέλιο του πολιτεύματος είναι αυτό  πιστεύαμε ότι, την πλάστιγγα αυτή την είχαμε κατασκευάσει αρκετά στέρεη και αναμέναμε. ελπίζαμε πάντοτε να βρίσκονται σε ισορροπία οι δίσκοι της προς όφελος έθνους και λαού.

Τα χρόνια περνούσαν με Αριστεροδεξιούς να ετοιμάζουν την οδό του αφανισμού της Ελλάδος και ο λαός στρεφόταν προς τους Δεξιοαριστερούς για να σωθεί και έπεφτε σε πιο βαθύ βόθρο λυμάτων! Μέχρι που σήμερα λέμε «κάθε πέρσι και καλύτερα». Αμέτρητοι Ισλαμιστές, από Ασία και Αφρική κατέφθαναν και καταφθάνουν, όχι από τις νόμιμες-ελεγχόμενες πύλες της χώρας, αλλά παράνομα από κάθε γωνιά και παραλία... 

Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε απόλυτη σχέση με τη θεωρία του Φρήντριχ Φον Χάγιεκ, δηλαδή το νόμο της ζούγκλας. Ο κλασικός φιλολαϊκός Φιλελευθερισμός μεταλλάχθηκε από Δεξιούς και Αριστερούς στο λεγόμενο Νεοφιλελευθερισμό. Το δόγμα που κάνει το ακαθόριστο άτομο τον θεμέλιο λίθο ολόκληρου του συστήματός του. Όλοι εναντίον όλων. Δηλαδή σε πολιτικό επίπεδο ο Νεοφιλελευθερισμός είναι αναρχικός: το ιδανικό καθεστώς είναι εκείνο στο οποίο υπάρχει η λιγότερη δυνατή εξουσία. Στο κοινωνικό επίπεδο αρνείται απλά και ξεκάθαρα την έννοια του συλλογικού συμφέροντος. Η φυλή καταργείται, ζήτω η ακαθόριστη Παγκοσμιοποίηση!   

Μέσα σ’ αυτή την κατάσταση η Ελλάδα σέρνεται εξευτελιστικά μέσω Μνημονίων στο σκλαβοπάζαρο των διεθνών τοκογλύφων με κατακόρυφη πτώση προς την άβυσσο και εσείς αγαπημένα μου παιδιά χρωστάτε το καθένα 35-40 χιλιάδες Ευρώ, όπως οι γονείς σας κι εμείς. Η Ελλάδα όμως θέλει ο Θεός να ζήσει και θα ζήσει, ενώ όλοι αυτοί θα χαθούν! Να το θυμάστε αυτό.  

Σχόλια

Υποβλήθηκε από Νικολαος Αυγερινος (χωρίς επαλήθευση) στις .

Δεν υπαρχουν διεθνεις τοκογλυφοι. Η χωρα μας χρεωνεται με σχεδόν εξευτελιστικα χαμηλους τοκους. Αν εβγαινε η Ελλαδα στις διεθνεις κεφαλαιοαγορες, όχι μονον δεν θα επερνε δανειο, μα κι αν επερνε, τοτε σε υπερβολικα υψηλο επιτοκιο.
Ο παππους επεκτινει τα ισως προσωπικα του δυσμενή βιωματα όχι μονον στην Ελλαδα, αλλα και σ ολον τον κοσμο. Συμβαινουν αυτά!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.