Φερστέεγκ: Η Ελλάδα είναι μια ευλογημένη χώρα, με τις μεταρρυθμίσεις μπορεί να γυρίσει στην ανάπτυξη

Φερστέεγκ: Η Ελλάδα είναι μια ευλογημένη χώρα, με τις μεταρρυθμίσεις μπορεί να γυρίσει στην ανάπτυξη

Οι εκτιμήσεις του Ολλανδού πρέσβη για την Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι μια ευλογημένη χώρα, με μια από τις καλύτερες θέσεις στον παγκόσμιο χάρτη εμπορίου και με πολύ ικανό και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό. Με την πάταξη της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς και ένα καλύτερα στοχευμένο ασφαλιστικό σύστημα, μπορεί να γυρίσει γρήγορα στην ανάπτυξη, δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρεσβευτής της Ολλανδίας στην Αθήνα Γιαν Φερστέεγκ.

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις, που χρησιμοποιούν το ταλέντο και την ενέργεια των νέων ανθρώπων μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην ελληνική οικονομία εκτιμά ο κ. Φερστέεγκ, ο οποίος δημιούργησε την κοιτίδα Orange Grove στην ολλανδική πρεσβεία. Σε αυτή, φιλοξενούνται σήμερα 60 νεοφυείς επιχειρήσεις, μερικές από τις οποίες, όπως σημειώνει ο Ολλανδός διπλωμάτης, “καταγράφουν ήδη τις πρώτες τους επιτυχίες”.

Για τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους, εκτιμά ότι ήταν μια δύσκολη υπόθεση γιατί όλοι χρειάστηκε να υποχωρήσουν, ωστόσο πιστεύει ότι είναι θετική για το μέλλον της Ελλάδας, γιατί το νέο δάνειο θα αποτρέψει την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης του πληθυσμού και οι προβλεπόμενες μεταρρυθμίσεις θα βοηθήσουν την επιστροφή στην ανάπτυξη.

Για τη στάση που τήρησε η Ολλανδία στις διαπραγματεύσεις, λέει ότι δεν είναι όλα "άσπρο-μαύρο" και ότι η κυβέρνησή του προσπάθησε να πείσει θετικά το κοινοβούλιο να περάσει ένα νέο δάνειο για την Ελλάδα, μετά από δύο bailout: "Αν δεν ρυθμιστούν τα κρίσιμα θέματα της ελληνικής οικονομίας, η Ελλάδα θα παραμείνει εξαρτημένη από τους άλλους", τονίζει.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.