Όνειρα & ενύπνια

Όνειρα & ενύπνια

Του Ιατρού κ. Βασιλείου Πατρικάκου

Καλημέρα σας κε Πρωθυπουργέ.

Απευθύνομαι σε εσάς, τον πρώτο πολίτη αυτής της εποχής για να απευθυνθώ στους συμπατριώτες μου και σε αυτούς που πιστεύουν πως ο πατριωτισμός είναι ο φερετζές του απατεώνα του καιροσκόπου και των δεοληπτών, αλλά και σε εκείνους που την πατριωσύνη τους την στηρίζουν στην πρωτογενή ανθρώπινη ιδέα του “άνω θρώσκω”, γι’ αυτό αισθάνονται ευγνωμοσύνη στους προγόνους τους οι οποίοι μόχθησαν για να μην είναι περίοικοι, είλωτες, δούλοι και ραγιάδες, στην ζούγκλα της σύγχρονης αλλοτρίωσης που φτιάχνουν οι ουτοπίες των -ισμός.

Ευθέως λοιπόν θα σας πω ότι είναι λάθος η λαϊκή άποψη ότι ένας Κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, επειδή ένας ήταν ο Γκάντι, ένας ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ένας ο Σωκράτης, ένας ο Διογένης. Αυτός που είπε στον Αλέξανδρο πως κι αν κατακτήσει ολόκληρη την Ασία και την Αφρική αλλά και την Ήπειρο πέρα των στηλών του Ηρακέους (Γιβραλτάρ) και πέραν του μεγάλου ωκεανού, δεν θα είναι πετυχημένος αν ο λαός τον οποίον διοικούσε δεν αισθανόταν ευτυχής. Επειδή εσείς διοικείτε εμάς τον ελληνικό λαό, θα σας επισημάνω ότι αν κολακευθήκατε επειδή σας ζήλεψε ο Βάαλς γιατί περάσατε 7.500 σελίδες μέτρων χωρίς απεργίες και σας θαύμασε ο “Σοσιαλοδημοκράτης” Ντάισελμπλουμ, πέσατε στην παγίδα των καμένων χαρτιών. Διότι εμείς οι Έλληνες σας οικτίρουμε επειδή με συμβιβασμούς και εξοφλήσεις κομματικών γραμματίων βάλατε τόσο κατιμά στο μενού αυτού που διακηρύξατε ως αριστερά. Καθημερινά χάνετε το ηθικό πλεονέκτημα που είχατε. Πασοκικά λαμόγια σας παρασύρουν στο κέντρο της συναλλαγής και κάποτε θα βρεθείτε στο επίκεντρο της διαπλοκής. Είναι “επιστήμονες” όσοι σας συμβουλεύουν να δείχνετε ανοχή στα πρέπει των τοκογλύφων, στην Γκεμπελίστικη δε τακτική είναι μανούλες όσοι σας λένε πως δικαιώνει η υπομονή. Και μην λησμονείτε ότι οι λύκοι στην αναμπουμπούλα χαίρονται. Ο Έλληνας σας ψήφισε για να συγκρουσθείτε με τους ολετήρες του φρονήματός του και της ζωής του και όχι για να συναλλάσεσθε ψηφίζοντας ότι σας υπαγορεύουν. Να πείτε δηλαδή ότι δεν μπορείτε να ζητάτε παπούτσια από τους ξυπόλυτους, χαράτσια από τους εξαθλιωμένους, το γάλα από το υποσιτισμένο παιδί και το προσφάι του φτωχού. Δεν σας ψηφίσαμε για Τελώνες ούτε για Κοτζαμπάσηδες.

Με ιδεοληψίες δεν γίνεται πολιτική και μην ξεχνάτε ότι ο Εφιάλτης για να γίνει όραμα δεν βάζεις μάγειρες της οικονομίας και της εργασίας, αριστερούς με δεξιές τσέπες. Μάγειρες της παιδείας δεν ορίζεις δογματικούς, για την ανάπτυξη δε ψάχνεις και βρίσκεις αητούς.

Ανακατέψτε την τράπουλα της Κυβέρνησής σας. Αν δεν βρείτε στο κόμμα σας τόσους άσσους, όσοι χρειάζονται, δανειστείτε και από αλλού. Μην λησμονείτε όμως την άποψη του Βίσμαρκ. Οι καθηγητές  και οι ειδήμονες τα λένε αλλά δεν τα κάνουν καλά.

Μιλούν για το φαίνεσθαι, αλλά η ζωή συνοδοιπορεί με τους νόμους της αγοράς. Απ’ το χάος αναδύεται η τάξη και ο Γκάντι στο Χάος της αποικιοκρατίας έβαλε δύο αρχές. Την μη Βία και την ΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Βάλτε λοιπόν τις δικές σας αρχές με αρετή και τόλμη  επειδή το σημαντικότερο αγαθό για τον άνθρωπο είναι η ελευθερία. Με το χέρι στην καρδιά.

Σχόλια

Υποβλήθηκε από Νικολαος Αυγερινος (χωρίς επαλήθευση) στις .

Φωνη βοωντος εν τη ερημω. Στου κουφου την πορτα, οσο θελεις βροντα. Μονο με την ιδεολογια του, ο Συριζα ποτε δεν θα μπορουσε να σχηματισει Κυβερνηση. Η συγκυρια των μνημονιων τον ευνοησε, ηταν λαχειο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.